A bűn állomásai

 • The Yards
 • 2000
 • amerikai krimi, dráma, romantikus
 • 115 perc

Leo Handler (Mark Wahlberg) mindig is a förvénnyel szemben álló, kisstílű csirkefogó volt, ám legvégül mégis teljesen ártatlanul vesztett rajta: olyan bűncselekményért vágták hűvösre, amit valaki más követett el. Szabadulását követően fogadalmat tesz, hogy innentől kezdve aztán tényleg jó útra tér, ezért egy biztonságosnak tűnő családi vállalkozásban, rokonánál, Frank bácsinál (James Caan) vállal munkát, ahol újra összetalálkozik legjobb barátjával, Willievel (Joaquin Phoenix) és barátnőjével, Ericával (Charlize Theron). Leo úgy érezheti, hogy végre sínen van az élete, mivel családja generációk óta a New York-i metrókocsik felújításával és őrzésével foglalkozik. Egy szép napon azonban Leo legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy a becsületes családi biznisz álcája mögött egy, a szabotálásra, korrupcióra, zsarolásra, sőt, gyilkosságra épülő hálózat rejtőzik. Hősünknek eztán el kell töprengenie, hogy vajon melyik utat válassza: fogja be a száját és ússzon csendben az árral, vagy a visszaéléseket leleplezve dobja fel a bűnözőket? Nehéz kérdés, hisz az utóbbi esetben kénytelen lesz szembenézni New York legveszélyesebb famíliájával - a saját családjával!

Eredeti cím: The Yards

Rendező: James Gray

Amerikai mozi premier: 2000.10.27.

Leo Handler (Mark Wahlberg) mindig is a förvénnyel szemben álló, kisstílű csirkefogó volt, ám legvégül mégis teljesen ártatlanul vesztett rajta: olyan bűncselekményért vágták hűvösre, amit valaki más követett el. Szabadulását követően fogadalmat tesz, hogy innentől kezdve aztán tényleg jó útra tér, ezért egy biztonságosnak tűnő családi vállalkozásban, rokonánál, Frank bácsinál (James Caan) vállal munkát, ahol újra összetalálkozik legjobb barátjával, Willievel (Joaquin Phoenix) és barátnőjével, Ericával (Charlize Theron). Leo úgy érezheti, hogy végre sínen van az élete, mivel családja generációk óta a New York-i metrókocsik felújításával és őrzésével foglalkozik. Egy szép napon azonban Leo legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy a becsületes családi biznisz álcája mögött egy, a szabotálásra, korrupcióra, zsarolásra, sőt, gyilkosságra épülő hálózat rejtőzik. Hősünknek eztán el kell töprengenie, hogy vajon melyik utat válassza: fogja be a száját és ússzon csendben az árral, vagy a visszaéléseket leleplezve dobja fel a bűnözőket? Nehéz kérdés, hisz az utóbbi esetben kénytelen lesz szembenézni New York legveszélyesebb famíliájával - a saját családjával! ... Teljes szöveg »

 • age-cookies

  Egyes plakátok/képek, illetve előzetesek/videók 18 éven aluliaknak nem ajánlott, valamint sütiket használunk.

  A Filmlexikon böngészésével elfogadod ezeket. Részletek »

 • Rendben
mi ez? bezár
 • Ez a "telepítés" tulajdonképpen nem telepít semmit, semmihez nem fér hozzá a telefonon. A Filmlexikon logója egy indító ikonként fog megjelenni a menüben, ami a Chrome böngésző segítségével megnyitja a weboldalt. Miért jó ez? Egy kattintással elérhető a Filmlexikon, nem kell külön beírni a webcímet a Chrome-ba, illetve több látszik belőle, mert nincs ott a Chrome felső keresősávja.

bezár