Az angol beteg

 • The English Patient
 • 1996
 • dráma, romantikus, háborús
 • 162 perc

Egy olasz katonai kórházba szörnyű égési sérüléseket szenvedett pilótát szállítanak be, akit lángoló gépe roncsai közül mentettek ki. Egy kanadai nővér, Hana ápolja az ismeretlen beteget, aki még a nevére sem emlékszik. A férfit csak az "angol beteg"-ként emlegetik, akcentusa miatt ugyanis azt hiszik, brit. Lassan visszatérnek a férfi emlékei. Többek között kiderül, hogy nem angol, hanem magyar - Almásy László grófnak hívják. Miközben a nővér és a beteg egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Almásy-ban egy másik szerelem emlékei is megelevenednek ... A második világháború végén játszódó romantikus dráma kilenc Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járót is!

Eredeti cím: The English Patient

Rendező: Anthony Minghella

Magyar mozi premier: 1997.05.01.

Egy olasz katonai kórházba szörnyű égési sérüléseket szenvedett pilótát szállítanak be, akit lángoló gépe roncsai közül mentettek ki. Egy kanadai nővér, Hana ápolja az ismeretlen beteget, aki még a nevére sem emlékszik. A férfit csak az "angol beteg"-ként emlegetik, akcentusa miatt ugyanis azt hiszik, brit. Lassan visszatérnek a férfi emlékei. Többek között kiderül, hogy nem angol, hanem magyar - Almásy László grófnak hívják. Miközben a nővér és a beteg egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Almásy-ban egy másik szerelem emlékei is megelevenednek ... A második világháború végén játszódó romantikus dráma kilenc Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járót is! ... Teljes szöveg »

Szereplők

Kritikák, cikkek

Tetszett a film? Vagy az a tipikus "azért néztem meg, hogy másnak ne kelljen"? Mondd el másoknak is!

 • age-cookies

  Egyes plakátok/képek, illetve előzetesek/videók 18 éven aluliaknak nem ajánlott, valamint sütiket használunk.

  A Filmlexikon böngészésével elfogadod ezeket. Részletek »

 • Rendben
mi ez? bezár
 • Ez a "telepítés" tulajdonképpen nem telepít semmit, semmihez nem fér hozzá a telefonon. A Filmlexikon logója egy indító ikonként fog megjelenni a menüben, ami a Chrome böngésző segítségével megnyitja a weboldalt. Miért jó ez? Egy kattintással elérhető a Filmlexikon, nem kell külön beírni a webcímet a Chrome-ba, illetve több látszik belőle, mert nincs ott a Chrome felső keresősávja.

Tárhely, VPS, domain köszi nem