Billy Elliot

  • 2000
  • angol-francia dráma, zene
  • 110 perc

Egy észak-angliai szénbányász 11 éves fiának, Billy-nek (Jamie Bell) szívmelengető története, akinek egész élete gyökerestül felfordul, amikor szokásos boxedzése után véletlenül becsöppen Mrs. Wilkinson (Julie Walters) balettórájára. Nem telik bele sok idő, és kiderül, Billy született tehetség. Beleveti magát a balett világába, egy olyan álom megvalósításáért küzd, amellyel mindenkinek az életét, akihez csak köze van egy csapásra megváltoztatja.

Rendező: Stephen Daldry

Magyar mozi premier: 2001.02.22.

Egy észak-angliai szénbányász 11 éves fiának, Billy-nek (Jamie Bell) szívmelengető története, akinek egész élete gyökerestül felfordul, amikor szokásos boxedzése után véletlenül becsöppen Mrs. Wilkinson (Julie Walters) balettórájára. Nem telik bele sok idő, és kiderül, Billy született tehetség. Beleveti magát a balett világába, egy olyan álom megvalósításáért küzd, amellyel mindenkinek az életét, akihez csak köze van egy csapásra megváltoztatja. ... Teljes szöveg »

Szereplők

Kritikák, cikkek

Tetszett a film? Vagy az a tipikus "azért néztem meg, hogy másnak ne kelljen"? Mondd el másoknak is!

  • age-cookies

    Egyes plakátok/képek, illetve előzetesek/videók 18 éven aluliaknak nem ajánlott, valamint sütiket használunk.

    A Filmlexikon böngészésével elfogadod ezeket. Részletek »

  • Rendben
mi ez? bezár
  • Ez a "telepítés" tulajdonképpen nem telepít semmit, semmihez nem fér hozzá a telefonon. A Filmlexikon logója egy indító ikonként fog megjelenni a menüben, ami a Chrome böngésző segítségével megnyitja a weboldalt. Miért jó ez? Egy kattintással elérhető a Filmlexikon, nem kell külön beírni a webcímet a Chrome-ba, illetve több látszik belőle, mert nincs ott a Chrome felső keresősávja.

bezár