Büszkeség és balítélet

 • Pride & Prejudice
 • 2005
 • francia-angol-amerikai dráma, romantikus
 • 129 perc

Bennet mama egyetlen elvnek rendelte alá öt leányának nevelését: férjet kell találni mindnek! Lehetőleg tehetőset. Lizzie (Keira Knightley), a második legidősebb tünemény, azonban akár ezer okot is tud arra, hogy az ő fejét ne kössék be. Amikor Bennet mama fülébe eljut a csodás hír, miszerint egy pénzzel megrakott agglegény és baráti köre a közeli birtokon készül felverni nyári tanyáját, felébred benne a remény: hátha akad csinos kérő a leányoknak. És Mr. Bingley, első látásra bele is habarodik a legidősebb nóvérbe, Jane-be (Rosamund Pike). A férfitársaság veszélyesen jóképű és kellően sznob tagja, Mr. Darcy pedig látszólag Lizzie-vel találja meg a hangot, ám e kettős kézfogóját a büszkeség, az előítélet és Lizzie frigy-iszonya egyaránt hátráltatni látszik. Vajon sikerül átvergődni a nehézségeken és megtalálni a hőn áhított boldogságot? A Büszkeség és balítélet a boldog angol vidék szellemes és bűbájos megidézése.

Eredeti cím: Pride & Prejudice

Rendező: Joe Wright

Magyar mozi premier: 2006.02.02.

Bennet mama egyetlen elvnek rendelte alá öt leányának nevelését: férjet kell találni mindnek! Lehetőleg tehetőset. Lizzie (Keira Knightley), a második legidősebb tünemény, azonban akár ezer okot is tud arra, hogy az ő fejét ne kössék be. Amikor Bennet mama fülébe eljut a csodás hír, miszerint egy pénzzel megrakott agglegény és baráti köre a közeli birtokon készül felverni nyári tanyáját, felébred benne a remény: hátha akad csinos kérő a leányoknak. És Mr. Bingley, első látásra bele is habarodik a legidősebb nóvérbe, Jane-be (Rosamund Pike). A férfitársaság veszélyesen jóképű és kellően sznob tagja, Mr. Darcy pedig látszólag Lizzie-vel találja meg a hangot, ám e kettős kézfogóját a büszkeség, az előítélet és Lizzie frigy-iszonya egyaránt hátráltatni látszik. Vajon sikerül átvergődni a nehézségeken és megtalálni a hőn áhított boldogságot? A Büszkeség és balítélet a boldog angol vidék szellemes és bűbájos megidézése. ... Teljes szöveg »

Szereplők

Kritikák, cikkek

Tetszett a film? Vagy az a tipikus "azért néztem meg, hogy másnak ne kelljen"? Mondd el másoknak is!

 • age-cookies

  Egyes plakátok/képek, illetve előzetesek/videók 18 éven aluliaknak nem ajánlott, valamint sütiket használunk.

  A Filmlexikon böngészésével elfogadod ezeket. Részletek »

 • Rendben
mi ez? bezár
 • Ez a "telepítés" tulajdonképpen nem telepít semmit, semmihez nem fér hozzá a telefonon. A Filmlexikon logója egy indító ikonként fog megjelenni a menüben, ami a Chrome böngésző segítségével megnyitja a weboldalt. Miért jó ez? Egy kattintással elérhető a Filmlexikon, nem kell külön beírni a webcímet a Chrome-ba, illetve több látszik belőle, mert nincs ott a Chrome felső keresősávja.

bezár