Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember

 • The Importance of Being Earnest
 • 2002
 • vígjáték, dráma, romantikus
 • 97 perc

Amikor Jack Worthing (Colin Firth) meglép Londonba a Hertfordshire-i birtokáról, azt mondja, a (kitalált) hóbortos testvérét, Earnestet megy meglátogatni. Egyszer viszont úgy alakulnak az események, hogy inkognitójának megőrzése érdekében Earnestnek adja ki magát - és szerencséjére, pont akkor, amikor szerelme Gwendolen (Frances O'Connor) kijelenti, hogy ő csak egy Earnestet tudna szeretni. Csak Gwendolen unokatestvére Algy (Rupert Everett) az egyetlen személy, aki ismeri Jack titkát és egy napon, amikor a vidéki birtokra utazott, ő is Earnestként mutatkozott be Jack elragadó gyámleányának, Cecily-nek (Reese Witherspoon). Cecily nagyon megkedvelte őt és még a nevével sem volt gondja ... Ám amikor Jack is hazatért, majd azt követően váratlanul Gwendolen is, egyre világosabbá vált, hogy néha túl kevés és néha túl sok Earnest tűnik fel egy helyen ...

Eredeti cím: The Importance of Being Earnest

Rendező: Oliver Parker

Amerikai mozi premier: 2002.06.21.

Amikor Jack Worthing (Colin Firth) meglép Londonba a Hertfordshire-i birtokáról, azt mondja, a (kitalált) hóbortos testvérét, Earnestet megy meglátogatni. Egyszer viszont úgy alakulnak az események, hogy inkognitójának megőrzése érdekében Earnestnek adja ki magát - és szerencséjére, pont akkor, amikor szerelme Gwendolen (Frances O'Connor) kijelenti, hogy ő csak egy Earnestet tudna szeretni. Csak Gwendolen unokatestvére Algy (Rupert Everett) az egyetlen személy, aki ismeri Jack titkát és egy napon, amikor a vidéki birtokra utazott, ő is Earnestként mutatkozott be Jack elragadó gyámleányának, Cecily-nek (Reese Witherspoon). Cecily nagyon megkedvelte őt és még a nevével sem volt gondja ... Ám amikor Jack is hazatért, majd azt követően váratlanul Gwendolen is, egyre világosabbá vált, hogy néha túl kevés és néha túl sok Earnest tűnik fel egy helyen ... ... Teljes szöveg »

Szereplők

Kritikák, cikkek

Tetszett a film? Vagy az a tipikus "azért néztem meg, hogy másnak ne kelljen"? Mondd el másoknak is!

 • age-cookies

  Egyes plakátok/képek, illetve előzetesek/videók 18 éven aluliaknak nem ajánlott, valamint sütiket használunk.

  A Filmlexikon böngészésével elfogadod ezeket. Részletek »

 • Rendben
mi ez? bezár
 • Ez a "telepítés" tulajdonképpen nem telepít semmit, semmihez nem fér hozzá a telefonon. A Filmlexikon logója egy indító ikonként fog megjelenni a menüben, ami a Chrome böngésző segítségével megnyitja a weboldalt. Miért jó ez? Egy kattintással elérhető a Filmlexikon, nem kell külön beírni a webcímet a Chrome-ba, illetve több látszik belőle, mert nincs ott a Chrome felső keresősávja.

Tárhely, VPS, domain köszi nem