Oppenheimer

  • 2023
  • életrajzi, dráma, történelmi
  • 181 perc

Franklin D. Roosevelt amerikai elnök 1942-ben döntött a Manhattan terv elindításáról, melynek célja az addig csak elméletben lehetséges atombomba kifejlesztése volt, a németeket megelőzve. A projekt vezetőjének Robert Oppenheimer elméleti fizikust bízta meg. A film az ő életéről, munkásságáról és az emberiség legveszélyesebb fegyverének kifejlesztéséről szól.

Rendező: Christopher Nolan

Magyar mozi premier: 2023.07.20.

Franklin D. Roosevelt amerikai elnök 1942-ben döntött a Manhattan terv elindításáról, melynek célja az addig csak elméletben lehetséges atombomba kifejlesztése volt, a németeket megelőzve. A projekt vezetőjének Robert Oppenheimer elméleti fizikust bízta meg. A film az ő életéről, munkásságáról és az emberiség legveszélyesebb fegyverének kifejlesztéséről szól. ... Teljes szöveg »

Szereplők

Gyűjtemények

Előzetesek, videók

Kritikák, cikkek

Podcast beszélgetések

Tetszett a film? Vagy az a tipikus "azért néztem meg, hogy másnak ne kelljen"? Mondd el másoknak is!

  • age-cookies

    Egyes plakátok/képek, illetve előzetesek/videók 18 éven aluliaknak nem ajánlott, valamint sütiket használunk.

    A Filmlexikon böngészésével elfogadod ezeket. Részletek »

  • Rendben
mi ez? bezár
  • Ez a "telepítés" tulajdonképpen nem telepít semmit, semmihez nem fér hozzá a telefonon. A Filmlexikon logója egy indító ikonként fog megjelenni a menüben, ami a Chrome böngésző segítségével megnyitja a weboldalt. Miért jó ez? Egy kattintással elérhető a Filmlexikon, nem kell külön beírni a webcímet a Chrome-ba, illetve több látszik belőle, mert nincs ott a Chrome felső keresősávja.

Tárhely, VPS, domain köszi nem